Zonta klub Zagreb obilježila je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Zanimljivim predavanjima, žustrom raspravom i ugodnim druženjem Zonta klub Zagreb obilježila je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama stručnim skupom 28. studenog 2018. godine u 19.00 sati u prostorijama EUSUZ-a, Trg kralja Tomislava 17.

Predavači na skupu bile su međunarodno priznate stručnjakinje prof. dr. sc. Marina Ajduković i prof. dr. sc. Jadranka Mustajbegović, a teme su bile nasilje u vezama i nasilje na radnom mjestu.

“Iako težimo biti otvoreno i demokratsko društvo, ne možemo biti sigurni da žene, djevojke pa i djevojčice, profesionalno priznate i društveno osviještene uvijek uspijevaju izbjegavati situacije nelagode pa i poniženja – želja nam je da pomognemo u sprječavanju, prepoznavanju i djelotvornom suprotstavljanju.” – zapisala je u svojoj Facebook najavi događaja naša predsjednica kluba prof. dr. sc. Marina Kuzman. 

Iz izlaganja prof. dr. sc. Marine Ajduković i prof. dr. sc. Jadranke Mustajbegović razvidno je da se nasilje – od obitelji, škole pa sve do radnog mjesta, ne događa nekom drugom, da je pogubno i devastirajuće te da se još uvijek ne poduzimaju sve aktivnosti da bi ga se na vrijeme uočilo i spriječilo. Iskustva i komentari naših slušateljica ukazali su ne samo na individualne aspekte situacije već i na kompleksnu genezu i sagledive, ali ne uvijek prisutne mjere rješavanja.