Svečanost harfe 2019

ZONTA klub Zagreb organizira 11. tradicionalni hrvatski koncert harfi “Svečanost harfe” u nedjelju 17. ožujka u dva termina: u 17.30 i 20.00 sati u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski.

Kao i svih ovih godina, i ove godine Svečanost harfe je humanitaran koncert te ćete svojom kupnjom ulaznice po 75 kn pomoći mladim ženama koje žele nastaviti školovanje.

Svećanost harfe 2019: pomoć djevojkama iz Kuće sv. Josipa

Naime, želja nam je pomoći djevojkama bez obiteljske skrbi koje nakon 18 godina žele nastaviti obrazovanje i ostati u karmelićanskom domu Kuća sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu.

Sustav socijalne skrbi u našoj zemlji omogućava smještaj i skrb za nezbrinutu djecu sve do završetka srednjoškolskog obrazovanja, odnosno do punoljetnosti. Nakon toga ostaje mogućnost traženja potpore u slučaju redovitog studiranja, a nerijetko troškovi obrazovanja, putovanja i ograničenosti smještajnih mogućnosti mladima otežavaju, ako ne i onemogućavaju, nastavak obrazovanja i stjecanja boljih mogućnosti ostvarenja osobnih potencijala i životnih uvjeta.

U Kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu smještene su i djevojke koje su izrazito dobre učenice i imaju želju i ambiciju nastaviti školovanje.

Prihodom od koncerta, a u suglasnosti s upravom doma, Zonta klub Zagreb bi im željela pritom pomoći.

Svečanost harfe 2019: jedinstvenost koncerta kao glazbenog događaja

U četvrtak 14. ožujka ugostoli su nas u HRT-ovoj emisjiji Kod nas doma. Na temu Svečanosti harfe voditeljica Barbara Kolar razgovarala je s našim uvaženim Zonticama. Gošće su bile Marija Mlinar, docentica na muzičkoj akademiji i umjetnička voditeljica cjelokupnog ovog projekta te naša predsjednica kluba prof. dr. sc. Marina Kuzman.

Osim dobrotvornog aspekta, želimo istaknuti da su koncerti jedinstveni i zbog toga što na njima nastupa hrvatski orkestar harfi “Tisuću žica” od preko 20 harfista iz Hrvatske, koji uz goste izvode poznate klasične i moderne melodije te daju značajan kulturni doprinos našem gradu i cijeloj regiji. Ove godine gosti su Zdenka Kovačiček i Adam Končić

Koncerti orkestra harfi i u svijetu relativno su rijetki, a nude i mogućnost za edukaciju o ovom divnom glazbenom instrumentu. Umjetnička voditeljica cjelokupnog projekta je gospođa Marija Mlinar, docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, koja će, na vrlo zanimljiv i poučan način posjetite tijekom koncerata upoznati s harfom i razvojem harfe kao instrumenta. Gđa. Marija je također je višegodišnja članica našeg kluba.

Zonta klub Zagreb osnovan je 1994. godine i dio je međunarodne organizacije ZONTA International koja okuplja poslovne i profesionalno usmjerene žene čiji je zajednički rad usmjeren na poboljšanju pravnog, političkog, ekonomskog, obrazovnog, zdravstvenog i profesionalnog položaja žena u društvu.

ZONTA podupire razne projekte kojima se pomaže ženama, stipendira znanstvenice i poduzetnice, te zagovara promjene, u lokalnoj i međunarodnoj zajednici, s ciljem poboljšanja položaja žene u društvu.

Pokažite svoje zanimanje za dolazak na ovaj krasan i svrhovit događaj i na formiranom Facebook događaju i pozovite drage ljude da vam se pridruže.