Obilježavanje 25 godina našeg rada i 100 godina ZONTE International

ZONTA klub Zagreb je svečano i radno obilježio 100 godina osnivanja prvog ZONTA kluba u svijetu te istodobno i 25 godina ZONTA kluba Zagreb 15. studenoga 2019. godine.

U izlaganjima na stručnom skupu „Izazovi dobrobiti žena danas“ održanog u velikoj dvorani Gradske skupštine Grada Zagreba izlagači i sudionici su se osvrnuli na povijest i aktivnosti tijekom mnogobrojnih humanitarnih akcija ZONTA kluba Zagreb kao i na aktualne izazove žena današnjice – od položaja i uloge na tržištu rada, nasilja prema ženama, zdravlju zaposlenih žena, ovisnostima u žena, pravnoj regulativi u odnosu na nasilje prema ženama  današnjice do svih kompleksnosti sličnosti i razlika u položaju žena u politici, znanosti, obitelji  i zajednici. Program i popis izlagača je vidljiv na stranici.

Gospođa Barbara Devin, gošća iz Munchena, Funf Seen Land Zonta Club, koja je ujedno i predstavnica ZONTA International u Skupštini Ujedinjenih naroda, osvrnula se na međunarodne inicijative i aktivnosti ZONTE kao i na ulogu pri donošenju i praćenju provođenja međunarodnih dokumenata o pravima i položaju žena.

Sukladno međunarodnim pravilima i tradiciji, priznanje koje povodom 100 godina djelovanja ZONTA International, a prema prepoznatim kvalitetama i iskustvima dodjeljuju lokalni klubovi, ove je godine pripalo gospođi Đurđi Penava i udruzi SRCE, za dugogodišnji rad na promicanju kvalitete života, osnaživanju, razbijanju predrasuda i kontinuiranoj potpori, edukaciji i zaštiti prava djece s teškoćama, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Nakon stručnog i radnog dijela sudionici su u dvorani Dverce nazočili koncertu harfe u izvedbi poznate glazbenice i Zontice Marije Mlinar, te razmijenili dojmove i iskustva na prigodnom domjenku.

Hvala ako nas podržavate i putem Facebooka! Cijenimo sve vaše komentare.

Pogledajte i preuzmite prezentaciju (pdf): 25 godina djelovanja Zonte u Zagrebu (Andrea Maceljski, ZONTA klub  Zagreb, potpredsjednica)           

Pogledajte i preuzmite našu brošuru povodom svečanosti – hrvatski jezik / engleski jezik.

Obljetnica: 25 godina postojanja Zonta kluba Zagreb