Natječaj za učenice od 16 do 19 godina: Young Women in Public Affairs

Pozivamo učenice u dobi od 16 do 19 godina da se prijave na natječaj Young Women in Public Affairs. Svake godine Zonta International provodi ovaj međunarodni natječaj, a ove godine se pridružio i Zonta klub Zagreb.

Iako žene čine oko 40 % svjetske radne snage, prema podacima Inter-Parliamentary Union, samo 24,5 % žena su parlamentarci (podaci od 1. rujna 2019).

Zonta International smatra da su mlade žene ključ za napredak žena u području javne službe te nudi nagradu za mlade žene u javnim poslovima (YWPA). Nagrada je za žene u dobi od 16 do 19 godina koje su pokazale vještinu i predanosti javnim službama i građanskim pitanjima te ih Zonta kroz natječaj potiče da i dalje sudjeluju u javnom i političkom životu. Preuzeto iz originalnog teksta, pročitajte više.

Poziv školama u Hrvatskoj

Kontaktirali smo mnoge škole i zamolili ih da u natječaj uključe učenice koje svojim uspjehom u školi i izvanškolskim aktivnostima doprinose boljitku zajednice u kojoj žive. Zamolili smo ih (i ovim putem to činimo), da materijale u prilogu stave na oglasnu ploču škole ili na drugi prikladan način obavijeste učenice o mogućnosti sudjelovanja u natječaju.

Preuzmite uvjete prijave (pdf, na hrvatskom jeziku)
Preuzmite prijavni list na engleskom jeziku koji treba ispuniti (pdf)

Krajnji rok prijave: 20. ožujka 2020. godine.

Nagrade:
– Zonta klub Zagreb daje prigodnu nagradu
– pobjednica na nivou Zonta distrikta dobiva nagradu od Zonte International u vrijednosti od US$ 1.500
– na međunarodnom nivou dodjeljuje se 5 nagrada, svaka u vrijednosti od US$ 4.000.

Za više informacija: zontazg.ywpa202@gmail.com