Kaskade dobrote 2023. godina

U četvrtak 9. studenog 2023. u u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog  – Mala dvorana održao se još jedan humanitarni koncert “Kaskade dobrote” u organizaciji Zonta Kluba Zagreb. Donismo vam izvještaj naše predsjednice kluba gđe. Slobodanke Keleuve.

Opet jedna prelijepa večer, ZONTA klub Zagreb i glazba – za one koji uživaju, za one koji pomažu i za one koji su u potrebi.

Nadamo se da su svi koji su odlučili tu večer provesti u Lisinskom i u Maloj dvorani sudjelovati na koncertu neobičnog suglasja, harfe i swing bend, otišli kući sa smiješkom na licu i puni dobre energije koja se širila dvoranom od prvih taktova do „bisa“ bez kojeg publika nije izvođače puštala s pozornice.

Glazba se slijevala u kaskadama od vrhunske klasične glazbe za harfu u izvedbi Tare Franjić, preko solističke izvedbe Charlesa Aznavoura naše Zontice Marije Mlinar, spleta prilagođenih dalmatinskih pjesama do nezaboravnih melodija iz „Moje pjesme moji snovi“.

Nije često da se na pozornici nađe više harfi, još je rjeđe da su izvođačice majka i dvije kćeri – zahvaljujemo još jednom članicama obitelji Ćiković na nesebičnom doprinosu.

Orkestar „Green hill band“ pod vodstvom prof. Brune Baršića, koji je osnivač, dirigent i prva truba orkestra, nastavio je u retrospektivnom stilu podsjećajući na vrhunsko razdoblje koje su duhovito nazvali „Između malog i velikog Perice“.Pjesme naše/vaše i svačije mladosti i one koje su podsjetile da je Zagreb oduvijek bio središte glazbenih zbivanja, u izvedbi vrhunskih izvođača koji su energijom ispunili i nadrasli prostor dvorane bio je nagrađen ne samo pljeskom nego i jako dobrom, gotovo opipljivom komunikacijom između orkestra i publike. Stoga nije neobično da su se morali odazvati na ponovljeni „bis“, a uz nezaboravni „New York“ i „Love“ večer je jedva završila.

Prihod koncerta namijenjen je stipendiranju štićenica Kuće svetog Josipa – Doma za nezbrinutu djecu. Zahvaljujemo se svima na kupljenim ulaznicama, a osobito tvrtkama MediLab i Laus International što su svojim izdašnim donacijama pridonijele uspjehu dobrotvorne akcije.

U siječnju 2024. godine u ime Zonta kluba Zagreb predsjednica kluba prim. dr. Slobodanka Keleuva i članica Mirjana Ferlež posjetile su Kuću sv. Josipa – Dom za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu.

VIDEO