Zonta kaže NE nasilju nad ženama

  • Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenoga i 16 dana aktivizma, Zonta klub Zagreb okitila je park Zrinjevac narančastim vrpcama s jasnom porukom „Zonta kaže NE nasilju nad ženama“ s pozivom na SOS broj telefona 0800 655 222 za žene žrtve nasilja svim našim građanima da prijave nasilje koje se događa u obitelji.
  • Nasilje nad ženama i djevojčicama jedno je od najraširenijih kršenja ljudskih prava i globalna prijetnja. Ne poznaje nacionalne ili kulturne barijere. Odvija se kod kuće, na radnom mjestu i na otvorenim prostorima. Pogađa milijune žena i djevojaka te uključuje psihičko, fizičko i seksualno nasilje.
  • Bliske osobe ubile su 13 žena u RH. U svijetu bliske osobe ubiju 137 žena svaki dan.
  • Narančasta boja se koristi za predstavljanje svjetlije budućnosti, bez nasilja nad ženama i djevojčicama.
  • Članice Zonta klub Zagreb vide svijet u kojem nijedna žena ne živi u strahu od nasilja te kroz ovu hvale vrijednu inicijativu „Zonta kaže NE nasilju nad ženama” stoje zajedno ujedinjujući svoje glasove u zagovaranju svih onih koji su pretrpjeli rodno uvjetovano nasilje i kako bi nastavile svoj rad na okončanju nasilja i izgradnji boljeg svijeta za naše žene i djevojčice.