Svečanost harfe 2017. godine uz gošću Anu Rucner

“Glazba je lijek” – rekla nam je naša gošća Ana Rucner

Svečanost harfe u organizaciji Zonta klub Zagreb, održala se u jučer, u nedjelju 5. ožujka 2017. godine u Maloj dvorani Lisinski u dva termina: 17:30 i 20:00 sati.

Deveti, tradicionalni koncert Svečanost harfe – koncert Tisuća žica pomogao je Dnevnoj bolnici za poremećaje prehrane PB Sv. Ivan, Jankomir promocijom i financijskim sredstvima koja su prikupljena prodajom karata u svrhu osvješćivanja javnosti o problemima poremećaja prehrane u zaposlenih žena.

Svečanost harfe 2017. godine

Na koncertu je nastupao orkestar od oko 25 harfista iz Hrvatske i regije koji uz goste izvode poznate klasične i moderne melodije.

Nazočne je svojom strastvenom izvedbom oduševila violončelistica Ana Rucner, dok je za ugodnu atmosferu bio zaslužan voditelj koncerta Jozo Barišić, kao i umjetnička voditeljica cjelokupnog projekta gđa. Marija Mlinar. Naša draga Zontica Marija, docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na vrlo je zanimljiv način nazočne upoznala s harfom kao instrumentom. Hvala svima koji su bili s nama na Svečnosti harfe 2017. godine.