Svečanost harfe 2018 – koncert Tisuću žica

Zonta klub Zagreb poziva vas na jubilarni, 10. po redu, prekrasan glazbeni događaj Svečanost harfe – Tisuću žica koji će se održati u nedjelju 4. ožujka 2018. godine.

Na koncertu nastupa orkestar s više od 25 harfista iz Hrvatske i regije, koji, uz goste, izvode poznate klasične i moderne skladbe. Koncert Svečanost harfe održat će se u dva termina, 17.30 i 20 sati, u maloj koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu, te će kao i svake godine, imati humanitarnu svrhu. Cijena ulaznice je 75 kuna.

Svečanost harfe: koncert Tisuću žica

Svojom virtuoznošću, poznate harfistice stvaraju uistinu jedinstven događaj za sve ljubitelje klasične glazbe, ali i one koji će to možda tek postati. Naime, Svečanost harfe se pokazala i kao jedna divna prigoda u kojoj uživaju cijele obitelji jer je sam program dinamičan, poučan i zabavan što zahvaljujemo i našoj članici Zonta klub Zagreb.
Naime, umjetnička voditeljica cjelokupnog projekta je gospođa Marija Mlinar, najpoznatija hrvatska harfistica i umirovljena docentica na Muzičkoj akademiji.
Marija na vrlo zanimljiv i poučan način posjetitelje tijekom koncerta upoznaje s harfom, njenim razvojem i dogodovštinama harfista.

 

Marija Mlinar gošća u RTL Direktu

RTL Direkt najavljuje jubilarnu Svečanost harfi. Gošće su bile naša Zontica Marija Mlinar, docentica na muzičkoj akademiji te naša poznata harfistica Diana Grubišić uz pratnju svojih kćeri.

Svečanost harfe – humanitarni koncert

Svečanost harfe je svake godine koncert humanitarnog karaktera, a ove se godine želi pomoći Specijalnoj bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Bolnica je jedinstvena ustanova na području Republike Hrvatske: skrbi za preko 100 djece s višestrukim razvojnim teškoćama i kroničnim bolestima ili stanjima kojima je dug tijek liječenja. Za ispunjavanje tako zahtjevnih zadaća, osoblju su potrebna dodatna znanja i vještine u pružanju primjerene podrške djeci sa složenim potrebama.

Prihod od koncerta omogućit će studijsko putovanje osoblju Bolnice.

Zonta klub Zagreb ulaganje u obrazovanje smatra jednim od najboljih ulaganja – i zato nam je drago što smo ove godine odabrali pomoći edukaciji osoblja bolnice koja tako vrijedno radi.

Uz ulazinicu od 75 kuna, svojim dolaskom i vi ćete pripomoći tome, i sigurne smo: uživati u glazbi! Radujemo se vašem dolasku!